Bowling i världen

Bowling i världen

Bowling finns i stort sett i alla länder i världen och det är vanligt att man spelar det som socialt såväl som i tävlingar. I de flesta länder finns det möjlighet att gå med i ett bowlinglag. Väbowlingrldens största bowlinghall ligger i Inazawa City i Japan. Det har totalt 116 banor och finns med i Guinness rekordbok som den största bowlinghallen. Om du är intresserad av bowling och har vägarna förbi bör du besöka denna bowlinghall. Sveriges största bowlinghall har 40 banor. Bowling är dessutom mycket storslaget i Egypten. Man vet att man bowlade där med egyptiska käglor redan 3200 före Kristus. Det är över 5000 år tillbaka i tiden och visar hur gammal sporten faktiskt är. Inom Europa har det dessutom funnits många olika varianter av spelet och man vet med säkerhet att sporten har funnits i Europa i minst 1000 år.

Utvecklingen inom bowling

I början krävdes det att de käglor som har rasat fick resas upp med hjälp av personalen. Därför var det en mycket personalkrävande sport till skillnad från idag när maskiner sköter detta. I Asien är sporten mycket stort och populärt överhuvudtaget. Detta är tack vare att alla kan delta, gammal som ung, och det skapar samhörighet. Därför är  bowling mycket populärt vid större sammankomster såväl som bland ett fåtal vänner en fredagskväll. Det är helt enkelt ett populärt sätt att umgås på världen över och det finns ingenting som tyder på att intresset för bowling är på väg att minska eller försvinna. Tvärtom blir denna uråldriga sport bara större för varje år som går och det finns i stort sett en bowlinghall i varje större stad eller samhälle världen över.

Om det inte redan finns en bowlinghall där du bor bör du fundera på att starta en. Det är en mycket populär verksamhet som inte kan gå fel.