Kulturen kring bowling i USA

USA är som oftast extrema vad det än gäller och därför är även bowlingen någonting storslaget här. Varje år utspelas bland annat Super Bowl, som är en jättestor turnering där olika lag tävlar mot varandra i bowling. Hysterin kring detta är stort och många följer hur det går i turneringen såväl på TV som på internet. I nästan varje grausannskap i USA finns det ett bowlinglag som man kan gå med i om man är duktig eller tycker att det är roligt att bowla. Bowlingen är nämligen någonting mycket socialt och det är inga konstigheter alls i att vara med i ett bowlinglag, dessutom brukar de lokala bowlinglagen ha stort stöd från sina åskådare. Det finns minst ett lag per bowlinghall, men det är vanligt att det finns ännu fler. Det är också vanligt att lagen tillsammans får samsas om en bowlinghall.

Utvecklingen av regler för bowling i USA

När bowlingen först kom till USA fanns det inga särskilda regler för sporten. Käglorna kunde dessutom vara olika stora och det var först när förbundet för bowling i USA bestämde standardstorlekar och hur många käglor som man skulle använda sig av som det blev likadant överallt och i alla bowlinglokaler. Detta underlättade och tog bort fördelar som hemmalaget hade när lagen tävlade mot varandra. Bowling handlar nämligen en hel del om teknik och innan reglerna etablerades hade hemmalaget alltid en fördel tack vare lokal regelvana.

Idag finns det många undergrenar till bowling i USA och man kan utöva sporten på många olika sätt. Det är även vanligt att man tävlar i undergrenarna. Då gäller andra regler som skiljer sig ifrån de officiella reglerna som finns för bowling. När man befinner sig i landet är det en fantastisk upplevelse att besöka en bowlinghall och du bör göra detta om du upplever att du har tid över.